Montag, 12. Oktober 2009

Újabb károlis botrány!!! A Református Egyetem az Index címlapján

Az alábbi írást Farkastorok küldte át Pontilyenkének.

Újabb megdöbbentő tény került a nyilvánosság elé, mely az index nyitóoldalán olvasható:

http://index.hu/belfold/budapest/2009/09/28/egyetemek_a_brfk_altal_bekert_szerzodeslistan/

A KÁROLI GÁSPÁR EGYETEMI ALAPÍTVÁNY szerződésben áll (a mostanában igencsak botrányoktól hangos) BKV-val. Érdekes az alapítvány célkitűzése: "A Károli Gáspár Egyetem oktatási és nevelési munkájának segítése".

Vajon hogyan segítheti a KGRE munkáját egy BKV-val kötött szerződés?

Az alapítvány székhelye: 1091 Bp., Kálvin tér 9.

E társadalmi szervezet nyilvántartási száma: 6344/2005.

Az index mai cikkéből megtudjuk, hogy a Budapesti Rendőrfőkapitányság vizsgálatot indított 61 'cég' ellen, melyek mintegy száz szerződést kötöttek a BKV-val. A rendőrségi vizsgálatba vont 61 cég egyike a „Károli Gáspár Egyetemi Alapítvány”.

Hogyan állhat kapcsolatban a református egyetem alapítványa egy olyan állami vállalattal, amelyik jelenleg az ország egyik legerkölcstelenebb ügyeit produkálja? Hacsak nem azon az alapon, hogy mindkettő élvezi a „botrányhős” szerepét. Itt is, ott is egyre-másra kerülnek felszínre a visszaélések, a jogtalanságok, az állami pénzzel való visszaélések.

Idézem 'ifamoped' mai bejegyzését a blogon (Vajon miért a Kis kálvinista arcképcsarnokba szánta?): "Szomorúan olvasom, hogy a példamutatás, a krisztusi szeretet szerinti példamutatás helyett, a Károli Gáspár nevét méltatlanul viselő intézmény bírált vezetői, és bírálói is, miként teszik a laikusok előtt visszataszítóvá a tudomány református fellegvárát."

Vajon ebben az esetben mi a helyzet? Ki teszi azt visszataszítóvá? Aki elköveti a bűnt, vagy aki leleplezi? Ifamoped filozófiája, hogy takargassuk a szennyesünket, akkor talán kívülről tisztábbnak látszik. Nekünk nem elég a látszat. Nekünk nem elég a tiszta felsőruházat. Alsóneműből is tisztát akarunk viselni, még ha azt nem látják is mások. Egyszerűen jobban érezzük magunkat benne.

Ja, hogy ahhoz azt előbb ki kell mosni? És a nagymosást nem lehet annyira elrejteni a figyelő szemek elől?

Nagyjából ez a különbség köztünk: a jelenlegi vezetés „csöndes tisztogatásokat” végez, ami csak növeli a mocskot. (Ld. Református Élet szeptemberi számát.) Mi viszont igazi nagymosást akarunk.

Ifamopedék nem szeretik a radikálisokat. De ez az egyetem már odajutott, hogy a portörléssel csak port hint a szemekbe. Elsősorban a sajátjába. Ifamopedéknek már a látásuk sem tiszta, nemhogy az alsóneműjük.

7 komment

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen