Mittwoch, 7. Oktober 2009

Karolisbotrany.blogspot.com

Kedves Olvasóink!

A cenzúra még egy teljes napra sem volt képes megakasztani tevékenységünket. Már aznap menedékjogot kínált nekünk Bátori Gusztáv lelkész úr saját blogján: http://protestans.blog.hu, amiért hálásak vagyunk neki.

A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának ilyen durva megsértése, ami alig 38 napi fennállásunk után, 13.800 látogató mellett, a betiltással ért bennünket, csak a legsötétebb diktatúrákban fordul elő. Bátori lelkipásztor bölcsességére jellemző, hogy ő ezt a fenyegetést már júniusban előrelátta (ld. Invitáció c. poszt fenti blogban). Nem állítjuk, hogy a diktatorikus állapotok a mai Magyarország egészére érvényesek, és a demokrácia elemei teljesen hiányoznának. Hiszen lehet nyugodtan becsmérelni hivatalban lévő politikusokat, akár a mindenkori miniszterelnököt is a szabad vélemyénynyilvánítás jegyében. Lehet szidni rendőröket, bírákat, akár anyázni is a hatalom képviselőit és más közismert, akár köztiszteletben álló személyeket. Sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc nem állította le ügyvéddel az ellenük folyó gyalázkodást. És mi még csak nem is gyalázkodtunk. A posztokban biztosan nem. A tényeket közöltük: a Károli Gáspár Református Egyetem dékánja csaló, sikkasztó, tolvaj, hazug, súlyosan jellemhibás ember, aki alkalmatlan arra a posztra, amit betölt.

A karolisbotrany csapata a Károli Gáspár Református Egyetem református szellemiségének helyreállításán fáradozik. Nem az Egyetem ellen, hanem az Egyetemért jött létre. És addig fog működni, ameddig ez a református szellemiség olyan erős lesz, hogy kiveti magából a református eszméket megcsúfoló, az egyetemet lejárató jelenlegi vezetőket, akik csak azért lehetnek vezetők, mert Móricz regényeinek uram-bátyámos feudális világa tartja fenn őket.

Szinte már vicc az a "rokoni" képződmény, ami itt létrejött: A rektori teendőket ellátó rektorhelyettes egy püspök veje. Az egyetem legnagyobb karának, a bölcsészkarnak a dékánja, egy püspök sógora. Ugyanezen kar dékánhelyettese - valójában a bölcsészkar diktátora - pedig egy befolyásos akadémikus, az akkreditációs döntéseket befolyásoló képzési ági bizottság elnökének a menye.

A Károli Gáspár Református Egyetemnek jelenleg semmi köze egy felsőfokú intézményhez. Ez az intézmény kóklerség, a nepotizmus vadhajtása: a tehetségtelen beházasodottak - mégcsak nem is vérszerinti rokonok - szerencsétlen gyülekezete, akik csak maguk alatti szintről választanak munkatársakat. Ezt bizonyítja az a tény, hogy a bölcsészkari rektorhelyettes egy volt tanítóképzős énektanár.

Mozgalmunk célja, hogy véget vessen a tehetségtelen vők, menyek, sógorok és sógornők és mamelukjaik uralmának, a házaspárok karokon, sőt, tanszékeken belüli terrorjának, ami sehol másutt a világon nem fordulhatna elő, csakis Magyarországon, és ott is főként a Református Egyetemen.

És hiába lepleződnek le a korrupciós összefonódások és a még sokkal súlyosabb bűncselekmények, ezeknek nincs semmilyen következményük.

Egy banánköztársaság az Európai Unió közepén. Csakhogy a banánköztársaságok derűje nélkül.

Egy sötét ország sötét foltja, sőt, a magyar felsőoktatás szégyenfoltja, botrányköve a Károli Gáspár Református Egyetem. Nem véletlenül: Egy vő és egy sógor juttatták ide (hogy a poéta sógornőt és a menyt már ne is említsük).

4 Kommentare:

  1. Kedves Olvasóink!

    A http://karolisbotrany.blog.hu oldalt 2009. október 6-án, stílszerűen az aradi vértanúk napján, kivégezték. Még aznap menedékjogot kaptunk Bátori Gusztáv lelkész úr http://protestans.blog.hu olddalán. Azt 2 nap múlva október 8-án bezáratták.

    Külföldi barátaink még aznap, október 8-án 2 blogot is nyitottak számunkra: egy idegen nyelvűt, és egy magyar nyelvűt német nyelvű címekkel és rezümékkel:

    http://karoliblog.blogspot.com (ugyanez, csak "s" nélkül)

    Amennyiben ezt a blogot is inzultus érné, továbbköltözünk az USÁ-ba ill. Kanadába.

    Ha üldözőink oda is utánunk jönnének, akkor a Holdon nyitunk új blogot, de nem hallgatunk el.

    A betiltott karolisbotrany.blog.hu és a protestans.blog.hu csapata

    AntwortenLöschen
  2. Végtelenül szomorú vagyok a betiltás miatt,de bizakodom az igazság győzelmében. Ezek ellen a nemtelen támadások ellen csak a Teremtőhöz fohászkodhatunk a zsoltár szavaival: Perelj, Uram, perlőimmel, harcolj én ellenségimmel, Paizsodat ragadd elő, én segedelmemre áll elő!

    AntwortenLöschen
  3. Nem tudom, olvassa- e majd valaki ezt a beírásomat, de kérem, segítsen abban, hogy a félig német nyelvű oldalon is hozzá tudjak szólni. Hiába regisztráltam, mégsem megy.

    Addig is, míg ott hallgatok, elmondom itt (elzést kérek, ha ezzel megsértem e blog témáját és eltérek attól), hogy ezt az eszement, rosszindulatú, aljas és mocskos hadjáratot, ami az Egyetem és azon belül a tisztességes, becsületes, munkájukat szerető dolgozók ellen megy, már régen meg kellett volna állítani! Ki vár és mire?!

    Elolvastam jónéhány hozzászólást, de meglepődtem, amikor azt láttam - pontosabban alig láttam - a koncnak is kevés Koncz nevét. Ilyen kevesen vennék észre, hogy milyen intenzitással irányítja a dolgokat a háttérben? Neki ugyan - talán - nincs akkora családja mint a költők költőjének, vitéz szabó leánynak, de azért a két gyerekét sem járhatja holmi kódus iskolába. Valamiből fizetnie kell az elit külföldi iskola tandíját és bár mindkét csemete rendelkezik már újonnan épített lakással, azért az ingyen szállás sem jön rosszul a Bethlen Gábor Kollégiumban. Abban a kollégiumban, ahol lassan már kizárólag csak azok a diákok lakhatnak, akik kellőképpen tudnak úgy táncolni, ahogy Koncz Bettyke fütyül. Szintén ebben a kollégiumban dolgoznak olyan portások, akik már csak a halál jeges szeleként emlegetik a "Bettykét". A drága, mosolygós, segítőkész Bettyke, aki mindössze addig volt "hűséges" Szűcs Ferenc rektorhoz és Böszörményi Jenő gazdasági igazgatóhoz, amíg ki nem rúgták őket. Abban a pillanatban, ahogy helyére került az új vezetés (mindegyik újra értendő!), abban a pillanatban nőtt meg ismét a nyelve. Nemzet nyalogánya_3? Mióta is rektorhelyettes? Már az egy nap is sok lett volna, de ennyi év ennyi általa elkövetett pusztítását igen kemény munka lesz rendbehozni.

    Rektori Hivatalban tett első lépései egyikeként rögtön kirúgta a Károli Kiadó mindkét tehetséges munkatársát, mondván, hogy erre a feladatra fölösleges két ember, amikor ő egymaga is el tudja végezni. Attól kezdve nem vagy csak óriási kimaradásokkal jelent meg a Studia Caroliensa, végül pedig a Kiadó is teljesen megszűnt.

    További lépése az ott dolgozók módszeres fúrása lett, de, hogy mégjobban biztosíthassa jövőjét, saját Karát is elkezdte aláaknázni. Azzal a dékánnal, aki bízott benne annyira, hogy mezei énektanárként, szürke senkiként is - akkor még - Egyetemi Tanács taggá jelölte.

    A kaméleon-módszer (hosszú nyelvcsapás-tökéletes nyalás és gyors színváltás) meghozta gyümölcsét. 2009 nyarán és őszén például többek közt őt jelölte ki Balla Péter a munkaügyi szerződések ellenőrzésére, a gazdasági számlázás ellenőrzésére (Aláírási joggal!!!) és még jópár olyan feladatra, melyre sem beosztása, főleg nem végzettsége nem engedhette volna. Folyt.köv.

    AntwortenLöschen
  4. Folyt.köv.
    Nevezhetjük akár mosolygó gyilkosnak is, hiszen miközben mosolyogva parolázott valakivel, már azt nézte, mit lehetne tőle elvenni és magának - vagy tamponjainak - megszerezni.

    De mégis milyen erkölcsi normát várunk egy olyan rektorhelyettestől, aki még azt sem tudta, melyik kollégáját hogy hívják a Rektoriban, máris arról beszélt (férfi kolléga jelenlétében), hogy szex közben milyen intenzitással folyt a szoptatási időben a melléből a tej.

    Balláról és Kovács Zsoltról is sokat mesélhetnék. Meséljem el például azt, milyen arcot vágott Kovács Zsolt, amikor meglátott egay költségvetési tervet, egy megbízási szerződést, egy támogatási szerződést, egy informatikai eszköz-megrendelést? Mondjam azt, hogy kb. annyira látszott érteni az olvasottakat mint az, aki olyan sötét, hogy a negró reflektorként világít a szájában? Meséljem el, hogy szinte könyörgött, hogy ugyanmár magyarázzák el neki, mi a különbség a munkaügyi, a gazdasági és a rektori iktatás között? Meséljem el, hogy gazdasági szakembernek lett titulálva, de még a legegyszerűbb, hétköznapi pénzügyi számításokat sem értette? - hogy a pénzügyesei és a könyvelői éjjel-nappal azon dolgoztak, miként írják le a szakszöveget és a beszámolót úgy, hogy azt még egy óvodás is megértse? - és még így is visszadobta azzal, hogy ez túl sok neki? És ő az Egyetem gazdasági igazgatója.
    Balla Péter Kovács Zsolt megválasztása utáni Szenátusi Ülésen megmondta, hogy Kovács Zsolt akkor is meg fogja kapni a teljes évi fizetését, ha egy hónap múlva kiderül, hogy sötét ehhez a beosztáshoz.

    Szép vezérkar. Balla Péter a felszentelt(?) lelkipásztor, aki paranoista pszichopataként írtja a jó embereket; Koncz Judit, aki énektanárként ellenőriz munkügyi és gazdasági tevékenységeket, valamint Kovács Zsolt, aki a Bibliából idéz, miközben sötétségét szórja a környezetére. Lelki és szellemi sötétségét.

    Róluk többet tudok. Még ennél is többet. A BTK dékánjáról már nincs kedvem írni. Még egy képlékeny, gerincmentes tag a sárkányfejek között.

    AntwortenLöschen